Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Блини с мус от сьомга

Блини с мус от сьомга

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Блини с мус от сьомга
Снимка: Анонимен
1 / 2
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кефир - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - за пържене
  • за муса от сьомга
  • пушена сьомга - 50 г
  • крема сирене - 200 г
  • копър - 1/2 връзка
  • черни маслини - 8 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбиваме яйцата, кефира, олиото, захарта и солта. Постепенно добавяме брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме до хомогенност.

Изпържваме блини, като в намаслен тиган сипваме по 1/2 черпак от сместа. Оставяме го да се охладят.

Смесваме сьомгата и крема сиренето в купа и пасираме до гладка смес. Нарязваме на ситно копъра, добавяме лимоновия сок.

Обезкостяваме маслините и ги нарязваме на дребно.

Добавяме ги към муса и разбъркваме хубаво. Намазваме обилно с този мус всяка от блините и навиваме на руло.

Нарязваме на колелца и сервираме като предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: