Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сарми с тиквички

Лозови сарми с тиквички

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Лозови сарми с тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Много вкусни вегетариански сармички с тиквички и ориз"

Необходими Продукти

  • тиквички - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • олио - 2 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • лозови листа
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват, отцеждат се и заедно с нарязания на ситно лук се задушават в мазнината.

Прибавя се оризът, запържва се леко и се наръсва с черен пипер, сол, ситно нарязан магданоз и доматеното пюре. Всичко се разбърква добре и се снема от огъня.

От плънката и попарените лозови листа се завиват сарми, които се нареждат една до друга в тенджера, заливат се с малко олио, притискат се с чиния и се долива вода, колкото да ги покрие.

Сармите се варят на слаб огън. Може да се поднесат с кисело мляко.

Лозовите сарми с тиквички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: