Кюфтета с пържени патладжани

23/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 828
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кайма - 600 г
  • хляб - 1 суха филия
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • патладжани - 600 г
  • лукчета - 250 г дребни
  • домати - 3 бр
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва добре с накиснатия и изцеден хляб, яйцето, ситно нарязания лук, солта и черния пипер. От нея се оформят кюфтета и се изпържват.

Патладжаните се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1-2 см. Посоляватсе, оставят се в наклонен съд и след 1 час се отцеждат от горчивия сок.

Изплакватсе със студена вода, овалват се в брашно и се изпържват.
Почистените и нарязани на филийки лукчета се изпържват отделно в няколко лъжици олио.

Патладжаните се нареждат в голяма чиния за сервиране. Върху всяко кръгче патладжан се поставя по едно кюфте, а отгоре се разпределят изпържените лукчета.

Ястието се украсява с резенчета домати и стръкчета магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар