Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Кростоли – италиански хрупкави бисквити

Кростоли – италиански хрупкави бисквити

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кростоли – италиански хрупкави бисквити2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мас - 40 г свинска
  • водка - 50 мл
  • захар - 40 г
  • брашно - 400 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - 200 мл
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, добавя се солта, захарта, водката и омекналата на стайна температура свинска мас. Сместа се разбърква много добре.

На части се добавя брашното и се замесва еластично тесто. Покрива се с кърпа и се оставя на стайна температура за 20 минути.

Разточва се на кора с дебелина 2 милиметра. Реже се на ленти или ромбове или се изрязва с формички за бисквити.

Пържат се в загрята мазнина до златисто. Отцеждат се на хартия от излишната мазнина и се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: