Руска крем супа с крутони

ЕфросияЕфросияДжедай301
09/04/2011
"Една супа, който ще ви изненада с приятен балансиран вкус и пленителен аромат "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 424
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • моркови - 4 - 5 броя
  • пащърнак - 2 корена
  • праз - 3 - 4 стръка
  • лук - 2 глави кромид, големи
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • сметана - 1 малка опаковка заквасена
  • яйца - 2 броя
  • оцет - 1 с.л.
  • хляб - няколко филии стар за крутоните
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, нарежете ги на дребно и ги смесете в голяма тенджера. Залейте ги с вода, докато се покрият и ги сложете да се варят до омекване. Прибавете магданоза, сол и черен пипер на вкус.

Пасирайте сварените зеленчуци, като прибавите сметаната, захарта. Оставете леко да се охлади и застройте с 2 разбити яйца с 1 с.л. оцет.

Хлябът нарежете на малки кубчета, оваляйте ги леко в червен и черен пипер, сол и ги запържете за минута-две в сгорещена мазнина.

Поднесете супата с крутоните.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар