Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200°С. Смесете брашното, захарта, овесените ядки, бакпулвера и солта. Натрошете в сухата смес маслото или маргарина, докато се получи ронлива смес.
Отделете 1 чаша от сместа. Разстелете по‐голямата част от сместа в не подмазана тава с размери 10х10 см.
Печете 10 минути, извадете и намажете с малиновия конфитюр, поръсете равномерно настъргания шоколад.
Прибавете бадемите към отделената смес, нанесете я равномерно над конфитюра и шоколада и притиснете с пръсти, за да залепне.
Печете още 30-35 минути или докато стане златисто кафяво. Оставете да изстине напълно и поръсете с разтопения млечен шоколад.
Когато той се втвърди, нарежете плодовия сладкиш на правоъгълни резенчета.
Съхранявайте в добре затворен съд.
Малиновите резенчета с шоколад са готови.