Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Малинови резенчета с шоколад

Малинови резенчета с шоколад

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Малинови резенчета с шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
36
"Малини и шоколад - винаги добра комбинация"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • овесени ядки - 1 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • маргарин - 1 ч.ч. или масло
  • малини - 1 ч.ч. конфитюр
  • шоколад - 180 г млечен, настърган
  • бадеми - 1/4 ч.ч. натрошени
  • шоколад - 90 г млечен, разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200°С. Смесете брашното, захарта, овесените ядки, бакпулвера и солта. Натрошете в сухата смес маслото или маргарина, докато се получи ронлива смес.

Отделете 1 чаша от сместа. Разстелете по‐голямата част от сместа в не подмазана тава с размери 10х10 см.

Печете 10 минути, извадете и намажете с малиновия конфитюр, поръсете равномерно настъргания шоколад.

Прибавете бадемите към отделената смес, нанесете я равномерно над конфитюра и шоколада и притиснете с пръсти, за да залепне.

Печете още 30-35 минути или докато стане златисто кафяво. Оставете да изстине напълно и поръсете с разтопения млечен шоколад.

Когато той се втвърди, нарежете плодовия сладкиш на правоъгълни резенчета.

Съхранявайте в добре затворен съд.

Малиновите резенчета с шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: