Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сладки Динени резенчета

Сладки Динени резенчета

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Сладки Динени резенчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
48

Необходими Продукти

  • масло - 6 с.л. или маргарин
  • мас - 1/3 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • портокали - 1 с.л. сок или прясно мляко
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сладкарска боя - червена
  • яйца - 1 бр. белтък
  • вода - 1 с.л.
  • захар - кристална оцветена в зелено (за овалване)
  • шоколад - 1/4 ч.ч. млечен натрошен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маста и маслото (или маргарина) с миксер за 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера и солта, разбийте добре. Добавете яйцето, портокаловия сок (или млякото) и ванилията, разбийте до получаване на гладка смес.

Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Прехвърлете тестото върху целофан и добавете достатъчно червена сладкарска боя. Покрийте и оставете в хладилника за около 3 часа.

Смесете отделно белтъка и водата. Разточете половината тесто върху леко набрашнена повърхност, докато се получи пласт, дебел ½ до 1 см. Изрежете с помощта на метални формички кръгове с диаметър около 8 см. Разрежете ги на полукръгове.

Нанесете с четчица от белтъчния разтвор по заоблената повърхност на резените и от двете страни на плоската повърхност ‐ до 1 см. навътре от заобления ръб. Потопете намазаните повърхности в зелено боядисаната захар.

Наредете получените динени резенчета върху не подмазана тава. Добавете по няколко парченца от натрошения шоколад за семки. Печете 5-7 минути при 200°С или докато отдолу започнат леко да покафеняват. Отгоре не бива да покафенеят.

Оставете да изстинат върху телена решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: