Начин на приготвяне
Разбийте маслото (или маргарина) и маста с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера и солта, разбийте добре. Добавете яйцето, млякото и ванилията, разбийте, до като се получи гладка смес, не повече.
Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Разделете тестото на две, покрийте и оставете в хладилника за около 3 часа.
Разточете готовото тесто върху леко набрашнена повърхност, докато стане на пласт с дебелина 0.5 см. Изрежете курабийки с помощта на средно големи формички. Наредете ги върху не подмазана тава.
Намажете ги със смес от разбит жълтък и сладкарска боя (по желание), може да ги оставите и ненамазани.
Печете захаринките 6‐7 минути при 200°С или докато отдолу покафенеят съвсем леко.
Оставете курабиите да изстинат върху телена решетка.
Коментари