Начин на приготвяне
Разбийте маслото или маргарина с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта и разбийте добре. Добавете яйцето, 3 супени лъжици вода и ментовата есенция.
Премесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица.
Покрийте тестото и го оставете в хладилника за около 2 часа или докато се втвърди достатъчно.
Разделете го на 12 равни части. Върху леко набрашнена повърхност разточете всяка част от тестото на тънки рулца с дължина около 30 см.
Срежете с остър нож всяко рулце на по 4 парчета, сплескайте ги и ги наредете на 3‐4 см. едно от друго върху не подмазана тава.
По желание поръсете гризините с цветните захарни пръчици. Печете 12-15 минути при 200°С или докато краищата се втвърдят. Оставете ги да изстинат напълно върху телена решетка.
Ментовите гризини са готови.