Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Джинджифилови панделки

Джинджифилови панделки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Джинджифилови панделки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
40
"Може би може да ги приготвите и с готово бутер тесто, но тук майсторлъкът е да го умесите сами"

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 ч.ч. или маргарин
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • мед - 1/4 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • прясно мляко - за поръсване
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото и маста с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера, канелата, джинджифила, хлебната сода и солта, разбийте добре. Добавете меда и яйцето, пак разбийте добре. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица.

Разделете тестото на две. Покрийте и охладете за около 3 часа.

Дръжте едната половинка от тестото в хладилника, докато работите с другата.

Разточете тестото върху добре набрашнена повърхност, докато се получи правоъгълник с размери 25x12 см. С остър нож разрежете правоъгълника на 20 ивици с размери приблизително 12x2 см.

Разточете ги с ръце, докато се получат рулца, дълги около 20 см. Огънете рулцето, оставете краищата свободни и ги вържете леко на възел. Преметнете свободните краища върху отсрещния край на рулцето и притиснете, за да залепнат.

Наредете панделките върху подмазана тава. Поръсете ги с мляко и с малко кристална захар. Печете 6-8 минути при 200°С или докато краищата се втвърдят. Оставете да изстинат в тавата 1 минута, след което ги прехвърлете върху телена решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: