Начин на приготвяне
Подмажете и набрашнете 24 формички за тарталетки (продълговати и с назъбени краища) и ги оставете настрана. Разбийте яйцата, нескафето и ванилията с миксер на висока скорост около 5 минути.
Прибавете постепенно пудрата захар. Продължете да разбивате още 5-7 минути или докато сместа стане гъста и гладка. Смесете в друг съд брашното, какаото и содата за хляб.
Сипете ¼ от сухата смес върху яйчената и разбийте внимателно. Така прибавяйте постепенно и останалите ¾ от сухата смес.
Добавете разтопеното масло или маргарин. Сипете полученото тесто в приготвените формички, като ги напълните до 2/3 от обема им. Печете 10-12 минути при 200°С.
Оставете ги във формичките 1 минута. Извадете ги и ги оставете да до изстинат. Поръсете ги с пудра захар. Съхранявайте ги във фризер.