Начин на приготвяне
Започнете с разтапянето на маслото. Маслото трябва да се доведе до течно състояние, но трябва да се внимава да не започне да кипи.
Разтопеното масло оставете за час да стегне на стайна температура. Трябва да е меко, а не течно.
Разбийте захарта и мекото масло до кремообразна смес. Добавете едно по едно яйцата и бадемовото масло /или бадемите/.
Пресейте брашното и прибавете и него, като разбърквате сместа само със силиконова или дървена бъркалка.
Получената кексова смес покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилник да престои 30 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намаслете форма за мадлени, запълнете 2/3 от гнездата със сместа и печете за 15 мин. или до готовност.
Коментари