Начин на приготвяне
Разбийте маста и маслото с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера и солта, разбийте добре. Добавете яйцето, млякото и ванилията.
Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Разделете тестото на две.
В едната половина добавете разтопения шоколад и натрошените ядки. В другата половина добавете допълнителната ½ чаша ситно натрошен шоколад и рома.
Разделете всяка от тези половинки още на две. Постелете с целофан дъното и стените на дълбока тава с размери 25x12 см.
Разстелете едната половинка от шоколадовото тесто на дъното, отгоре сложете половината ромово тесто, после пак шоколадов слой и пак ромов.
Притиснете добре четирите слоя, за да залепнат, покрийте тавата и я оставете в хладилника за 4-24 часа или във фризера за 3 часа.
Обърнете тавата и извадете четирислойното тесто. Махнете целофана и нарежете тестото първо по дължината на три части, а след това по ширината, за да получите резени с ширина около 1 см.
Наредете ги на 5‐6 см един от друг в не подмазана тава. Печете около 10 минути при 200 °С или докато краищата се втвърдят, а отдолу леко покафенеят. Оставете да изстинат върху телена решетка.