Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Раирани шоколадови сладки

Раирани шоколадови сладки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Раирани шоколадови сладки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20-30 бр.
"Вярвате или не, но на раираните сладки калориите не се броят"

Необходими Продукти

  • мас - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • шоколад - 1/3 ч.ч. млечен, разтопен
  • лешници - 1/2 ч.ч. ситно счукани
  • за ромовото тесто
  • шоколад - 1/2 ч.ч. млечен, натрошен 2 супени лъжици ром или 30 ром - няколко капки есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маста и маслото с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера и солта, разбийте добре. Добавете яйцето, млякото и ванилията.

Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Разделете тестото на две.

В едната половина добавете разтопения шоколад и натрошените ядки. В другата половина добавете допълнителната ½ чаша ситно натрошен шоколад и рома.

Разделете всяка от тези половинки още на две. Постелете с целофан дъното и стените на дълбока тава с размери 25x12 см.

Разстелете едната половинка от шоколадовото тесто на дъното, отгоре сложете половината ромово тесто, после пак шоколадов слой и пак ромов.

Притиснете добре четирите слоя, за да залепнат, покрийте тавата и я оставете в хладилника за 4-24 часа или във фризера за 3 часа.

Обърнете тавата и извадете четирислойното тесто. Махнете целофана и нарежете тестото първо по дължината на три части, а след това по ширината, за да получите резени с ширина около 1 см.

Наредете ги на 5‐6 см един от друг в не подмазана тава. Печете около 10 минути при 200 °С или докато краищата се втвърдят, а отдолу леко покафенеят. Оставете да изстинат върху телена решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: