Ореховки с шоколад

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Ореховки с шоколад2 / 2
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
33 мин.
Порции
12
"Хрупкави ореховки с шоколад, които ще ви се прииска да изядете, докато са още топли"

Необходими Продукти

  • масло - 3/4 ч.ч. краве
  • захар - 1 ¼ ч.ч. кристална
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ¾ ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - ¾ ч.ч.
  • шоколад - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 200°. Разбийте маслото, захарта, млякото и ванилията с миксер, докато се получи гладка смес. Добавете яйцето, след това брашното, което предварително сте смесили със солта и содата.

Спрете да разбивате, веднага щом сместа поеме всичкото брашно. Прибавете внимателно настъргания шоколад и орехите.

С лъжица оформете бисквити и ги наредете на разстояние една от друга върху неподмазана тава.

Печете 8-10 минути за средно твърди сладки (ще ви изглеждат малко влажни‐не ги препичайте) или 11-13 минути за хрупкави ореховки.

Оставете ги да изстинат 2 минути в тавата, после ги преместете върху фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много сода, така ли е?
28.12.2023 12:37