Начин на приготвяне
Смесват се пилешкият бульон и кокосовото мляко и се кипват. Оставят се на слаб огън. В половината зехтин се запържват лукът и чесънът. Прибавя се оризът и се разбърква добре.
На порции се сипва млякото и се вари около 20-25 минути, докато оризът поомекне и течността се абсорбира.
Подправя се с кориандъра и се оставя да се охлади. В останалия загрят зехтин се запържват зеленият лук и гъбите на силен огън 2‐3 минути до омекване.
Отстраняват се от огъня и се оставят да изстинат. От оризената смес се правят топчета, колкото орех, сплескват се върху дланта, в средата се слага по малко от лука с гъбите и се затварят отново като топчета.
Топчетата се овалват в разбитите яйца и смес от галетата и кокосовото брашно и се изпържват в олио до златист цвят и се подсушават върху кухненска хартия.
Кюфтенцата могат да се приготвят предварително и да се замразят в хладилник. Съхраняват се до 1 месец, като се пържат преди сервиране.