Начин на приготвяне
В купичка размивам маята с 1/2 к.ч. топло мляко, захарта и 1 л. брашно. Киселото мляко разбърквам с щипката сода. Разбивам и яйцето с останалото прясно мляко. Добавям и киселото мляко с олиото.
В купа пресявам брашното и солта, правя кладенче и изсипвам млечната смес и маята. Замесвам меко тесто, оставям на топло да втаса.
След като удвои обема си, го разделям на 4 топки. Разточвам и 4-те на кръгли кори, намазвам ги с масло без последната. После ги разрязвам на 8 отделни триъгълника.
Всеки го разрязвам по средата и острата част я промушвам отдолу нагоре - така се получава листо. Редя ги в тава, четири от тях подреждам на кръст, другите подреждам до тях и ги заоблям надолу.
Като втаса, я мажа с жълтък, мляко и олио. Посипвам със сусамово семе и пека питката на 160 градуса.