Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Ежедневна питка

Ежедневна питка

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Ежедневна питка
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 5
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг. + малко за омесване
  • мая - 1 бр. кубче прясна
  • вода - топла, колкото поеме
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята, смесете със захарта и малко вода в купичка и изчакайте да шупне.

В кладенче в пресятото брашно добавете активиралата се маята, оцета, олиото и солта. Добавяйки топла вода, замесете меко и леко лепнещо тесто.

Направете го на топка и го намажете с малко олио. Изчакайте да втаса на топло.

Премесете го. От него оформете питката в намаслена и набрашнена тава като цвете, намажете с разбит жълтък и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Опитахме я вече, благодаря за идеята
09.05.2016 10:37
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
То няма нищо сложно в оформянето.Само разтопете тестото на кръг,навийте на рило,нарежете го на фолио и ги сложете в тавата с разреза нагоре ,за да е по красово,да се виждат пластовете като охлювчета :)
08.05.2016 21:40
1
К К
К К
Питката има страхотен вид много е хубава.
08.05.2016 21:25
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Ехеее ежедневно не се старая да е толкова красива. Браво на вас при мен само за поводи е толкова готина.
08.05.2016 21:00
Мариана
Мариана
Питката ми стана чудна!Благодаря за рецептата!
01.02.2016 09:20
1