Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Катаплана по португалски

Катаплана по португалски

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Катаплана по португалски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зехтин - 120 мл
  • свинско месо - 500 г
  • миди - 400 г
  • лук - 2 глави ситно нарязан кромид
  • чесън - 1 скилидка счукан
  • бекон - 75 г
  • чушки - 3 бр. червени
  • домати - 3 бр.
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • кориандър - 1 с.л. ситно нарязан
  • люти чушки - 1 малка, ситно нарязана
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки (кубчета). Беконът и пиперките се нарязват на ивици. Доматите се бланшират и се обелват, разрязват се и се почистват от семената. Нарязват се на кубчета.

Зехтинът се сгорещява и в него се запържва месото с червения пипер за 5‐6 минути.

Прибавят се лукът, чесънът, беконът и червените пиперки и продуктите се задушават 5 минути. Добавят се доматите и лютата чушка, и накрая магданозът и кориандърът.

Пържат се още 5‐6 минути на слаб огън, след което се прибавят мидите, разбъркват се добре, захлупват се и се оставят на огъня още 5 минути. Ястието се прехвърля в дълбок съд и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: