Начин на приготвяне
Смесваме лука, пиперката, чесъна и зехтина в подходящ съд. Похлупваме и оставяме на пълна мощност за 3 минути, като разбъркваме непрекъснато.
Добавяме бульона, доматите, морковите и картофите, нарязани на ситни зарчета. Готвим 10 минути на силен огън, докато зеленчуците омекнат.
Сипваме пеперони, фасула и шунката, нарязана на ситни зарчета, и оставяме да къкри на слаб огън до готовност и до изпаряване на водата.
Смесваме царевичното брашно, размито в студената вода, и го изливаме в ястието. Добавяме черния пипер, лютивия пипер и солта.
Готвим още 3 минути, като разбъркваме енергично, докато ястието се сгъсти, и започне да завира.
Сервираме с клонче джоджан и гарнираме с лъжица сметана.
*Ако не откриете италианските суровопушени наденички пеперони, може да ги замените с чоризо или друга наденичка с аромат на чесън.