Начин на приготвяне
Оризът и пръчката канела се слагат в тенджера с дебело дъно и се залива със студената вода. Оставя се на силен котлон, докато заври, и след това температурата се намалява до къкрене за около 18 максимум до 20 мин.
Ако все още е останала вода, тя се изцежда през цедка. Оризът се връща обратно в тенджерата и се добавят видове мляко.
Поставя се на тих огън да заври за около 16-17 мин, като периодично се разбърква, за да не захване на дъното.
Сваля се от котлона и се разпределя в купички.
Отгоре сутляшът се поръсва настъргана лимонова кора и по желание се добавят стафиди.
Млякото с ориз по португалски от моята кухня е много вкусно.
Източник: кулинарен блог на Мария Митева
Забележка: Чаша - 250 мл.