Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо със зеле и ориз

Свинско месо със зеле и ориз

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Свинско месо със зеле и ориз
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Свинско бурания, кой може да му устои? И докато ние похапваме, вие си запишете рецептата!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • зеле - 1 зелка, малка
  • ориз - ¾ ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета и го запържете напълно в малко мазнина. Зелето накълцайте на дребно и го задушете до омекване с ½ чашка олио и ½ чаша гореща вода. Отделно запържете ситно нарязаната глава лук с ½ чашка олио. Прибавете ориза и също го запържете, като разбърквате.

Свалете ориза от котлона и прибавете червения пипер, черен пипер и чубрица на вкус. В голяма тенджера смесете зелето, ориза и свинското месо. Разбъркайте, залейте с 3 ч.ч. гореща вода и върнете на котлона на ври за около 10 минути.

Прехвърлете в голяма тава и сложете да се изпече до извиране на водата и до загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Александра
Александра
В момента я пробвам .. да видиме накрая крайният резултат. :)
22.09.2014 15:13
2
1
меган
меган
А зелето какво е кисело или прясно ?
10.05.2011 20:58
2
2
Покажи всички подкоментари