Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на хапки и се разбърква с 1 супена лъжица олио, настъргана кора от 1 лимон и мащерка. Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се загрява добре.
Намазва се с олио или сланина. Слага се маринованото месо и се посолява. Хапките се бъркат около 4-5 минути, докато станат почти готови. Добавя се суджукът, нарязан на тънки парчета, и отново се разбърква. Месото се изважда в съд с капак и се държи на топло.
Междувременно в сача се разлива останалото олио и се добавят лукът, нарязан на шайби, и гъбите, нарязани на четвъртинки, като се осоляват на вкус. Бъркат се 2-3 минути, след което се слагат чушките, нарязани на кръгчета и отново се разбърква.
Прибавят се доматите, нарязани на дребно. След още 1-2 минути месото се връща в сача. Готовото ястие се поръсва с магданоз. Сачът се сервира горещ върху дървена подложка.