Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета с домашен суджук и зеленчуци

Гювечета с домашен суджук и зеленчуци

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Гювечета с домашен суджук и зеленчуци
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Не жалете суджука и не забравяйте да чукнете по едно яйце отгоре - ето така се правят тези мераклийски гювечета"

Необходими Продукти

  • суджук - 2 бр. домашен
  • лук - 1 глава кромид
  • чушка - 1 бр. голяма зелена
  • чушка - 1 бр. голяма червена
  • кисели краставици - 4 бр. малки
  • гъби - 4 бр. големи
  • морков - 1 бр. голям
  • салам - 100 г шпеков
  • сирене - 200 г
  • домат - 3 бр. средно големи
  • топено сирене - 6 резeнчета
  • зехтин - 6 с.л.
  • яйца - 6 бр.
  • сол - 6 щипки
  • чубрица - 6 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 6 средно големи гювечета.

Нарязваме лука, морковите и шпековия салам на малки кубчета.

Чушките, гъбите, суджукът и киселите краставички са на колелца.

Най-отдолу нареждаме по 4-5 парчета от суджука във всяко едно от гювечетата.

Върху него слагаме ситно нарязания лук и посоляваме всяко едно с по една щипка сол и поливаме с по 1 с.л. зехтин.

Нареждаме във всяко едно от гювечетата ред червена и зелена чушка, върху тях ред кисели краставички, отгоре нареждаме ред гъби, морков и салам.

Поръсваме с натрошено сирене обилно, да покрие хубаво гювечетата, слагаме по 4 парчета суджук отстрани на всяко едно от тях.

Нарязваме доматите на ситни кубчета и слагаме по 2 с.л. лъжици върху сиренето. Отгоре слагаме по 1 резенче топено сирене и ги похлупваме с капаци.

Печем на 200 градуса за 60-70 мин.

След като са готови, им чупим по едно яйце и поръсваме всяко едно от тях с щипка чубрица, оставяме под капах за още 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: