Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сачове»Пиле на сач със зеленчуци и суджук

Пиле на сач със зеленчуци и суджук

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пиле на сач със зеленчуци и суджук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г филе
  • мащерка - 1 ч.л.
  • суджук - 20 - 30 г или луканка
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 глава кромид
  • гъби - 100 г
  • домат - 1 бр.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки и се разбърква с 1 супена лъжица олио, настъргана кора от 1 лимон и мащерка. Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се загрява добре.

Намазва се с олио или сланина. Слага се маринованото месо и се посолява. Хапките се бъркат около 4-5 минути, докато станат почти готови. Добавя се суджукът, нарязан на тънки парчета, и отново се разбърква. Месото се изважда в съд с капак и се държи на топло.

Междувременно в сача се разлива останалото олио и се добавят лукът, нарязан на шайби, и гъбите, нарязани на четвъртинки, като се осоляват на вкус. Бъркат се 2-3 минути, след което се слагат чушките, нарязани на кръгчета и отново се разбърква.

Прибавят се доматите, нарязани на дребно. След още 1-2 минути месото се връща в сача. Готовото ястие се поръсва с магданоз. Сачът се сервира горещ върху дървена подложка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: