Картофени палачинки с пилешко филе

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
28/01/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 540
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и след като изстинат се обелват и настъргват на едро ренде. Лукът също се рендосва. Разбиват се добре яйцата, млякото и брашното до получаване на [палачинкова

смес].

Картофите, лука и подправките се прибавят към яйчената смес. Разбърква се всичко до получаване на смес като кексово тесто.

Сачът предварително се нагорещява и се намазва с мазнина. С помощта на черпак се разлива върху него от картофената смес. Изпича се от двете страни, като всяка се намазва с масло.

Пилешкото филе са нарязва на много малки парченца, които се заливат с малко олио (зехтин). Изсипват се в загретия и намазан с мазнина сач.

След като пилешкото омекне към него се прибавят и нарязаните на дребно гъби. Плънката се задушава 2-3 минути. Картофените палачинки се пълнят с плънката, навиват се на рула или се прегъват и се сервират с подходящата гарнитура.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар