Домашен дюнер на сач

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
27/01/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 787
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто, като към брашното се прибавят маята, захарта, солта и водата. Тестото се да втаса около половин час. От него се оформят топки с големината на яйце, които се разточват на много тънко.

Сачът се загрява, намазва се с мазнина и в него се изпичат питките от двете страни, като преди това всяка се маже с мазнина.

Месото се накълцва на дребни парченца, поръсва се със сол черен пипер и малко олио. Разбърква се добре и се запича в нагорещен сач. Прибавят се нарязаните на ситно домат, чушка и кромид лук и се пекат докато поомекнат.

От майонезата, киселото мляко и скълцаните скилидки чесън се приготвя сос. В готовите питки се поставя от плънката и 1-2 лъжици от соса. Прегъват се като палачинки и се поднасят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар