Начин на приготвяне
Замесва се тесто от брашното, размитата в малко хладко мляко мая, олиото и солта. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. Оформят се малки топки, с големина на яйце, от които се разточват тънки питки.
Лукът се обелва и нарязва на ситно. Задушава се леко. Прибавят се ядките, счукани на по-едро, и леко се запържват. Прибавя се каймата и всичко се задушава около 5 минути.
Към плънката се слага черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол и се разбърква добре. Във всяка питка се поставя по 1-2 лъжици от плънката и се прегъва на две.
Желателно е при слепването да се намазват с белтък и след това да се притискат с помощта на вилица или опакото на ножа. В предварително загрят и намазан с мазнина сач свихите се запичат от двете страни до готовност. Поднасят се топли.