Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с пуешка кайма и кедрови ядки

Пълнени тиквички с пуешка кайма и кедрови ядки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пълнени тиквички с пуешка кайма и кедрови ядки
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Перфектните пълнени тиквички, наситени с аромат от вкусове"

Необходими Продукти

  • пуешка кайма - 500 г от бут
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • кедрови ядки - 90 г
  • стафиди - 25 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • микси пипер - 1/2 ч.л.
  • тиквички - 6 бр. средни
  • доматено пюре - 500 мл
  • подправка за бифтеки - 1 с.л.
  • брашно от сушени моркови - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и измива.

Нарязва се на ситно и се слага в уок тиган.

Залива се с олиото и се запържва за 5 мин до златисто.

Чесънът се почиства и нарязва на ситно.

Към запържения лук се прибавят чесънът, кедровите ядки, стафидите, канелата, солта, миксът от пипер, подправката за бифтеки и брашното от моркови.

Разбърква се много добре и се задушава под капак за 5 мин при периодично разбъркване.

Прибавя се пуешката кайма и разбърка се много добре.

Каймата се запържва 10 мин.

Тиквичките се измиват и почистват от дръжките.

Всяка тиквичка се нарязва на три части.

Всяка част се издълбава от едната страна, като вътрешността на тиквичката, която е издълбана, се прибавя към каймата.

Каймата се задушава още 10 мин, след като се прибави вътрешността на тиквичките, докато течността, която пуснат се изпари.

Издълбаните тиквички се нареждат в тава с капак с отвора нагоре.

Всяко тиквичка се напълва с кайма.

В тавата се прибавя доматеното пюре.

Пекат се пълнени тиквички с пуешка кайма и кедрови ядки 50 мин под капак в предварително загрята фурна на 180 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: