Начин на приготвяне
Лукът се почиства и измива.
Нарязва се на ситно и се слага в уок тиган.
Залива се с олиото и се запържва за 5 мин до златисто.
Чесънът се почиства и нарязва на ситно.
Към запържения лук се прибавят чесънът, кедровите ядки, стафидите, канелата, солта, миксът от пипер, подправката за бифтеки и брашното от моркови.
Разбърква се много добре и се задушава под капак за 5 мин при периодично разбъркване.
Прибавя се пуешката кайма и разбърка се много добре.
Каймата се запържва 10 мин.
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките.
Всяка тиквичка се нарязва на три части.
Всяка част се издълбава от едната страна, като вътрешността на тиквичката, която е издълбана, се прибавя към каймата.
Каймата се задушава още 10 мин, след като се прибави вътрешността на тиквичките, докато течността, която пуснат се изпари.
Издълбаните тиквички се нареждат в тава с капак с отвора нагоре.
Всяко тиквичка се напълва с кайма.
В тавата се прибавя доматеното пюре.
Пекат се пълнени тиквички с пуешка кайма и кедрови ядки 50 мин под капак в предварително загрята фурна на 180 °C.