Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Класически Виенски Сладки

Класически Виенски Сладки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Класически Виенски Сладки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
60
"Заложете на класическия вкус и няма да останете разочаровани"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • мая - 5 г
  • брашно - 1/2 кг
  • за плънката
  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 180 г
  • орехи - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете от изброените продукти меко тесто. Разбийте белтъците на сняг заедно със захарта. Разделете тестото на 4 части.

Всяка част от тестото разточете на правоъгълна кора.

Намажете ги с разбитите белтъци и поръсете със смлените на едро орехи. Навийте на руло, и нарежете на парчета (1 и 1/2 см).

Наредете сладките в тава, застлана с хартия за печене.

Печете на 170 градуса до порозовяване. Поръсете ги с пудра захар.

Класическите Виенски Сладки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: