Начин на приготвяне
Морковите, предварително нарязани на кубчета, се задушават с лука в олио.
В тава се нареждат картофите (също нарязани на кубчета), морковите с лука, грахът, оризът и се заливат с 2 ч.ч. кипящ бульон или вода и 2 с.л. олио. Пече се 20 минути на силна фурна.
След това се прибавят доматите (нарязани или сок от тях), сол, чубрица и босилек. Пече се, докато станат готови картофите.
За заливката се разбиват яйцата с прясното мляко, ръсва се червеният пипер (може да се замени с куркума). Прибавя се кашкавалът (настърган) и се разбърква добре.
Ако заливката не е достатъчно гъста, може да се сложат и 1-2 с.л. брашно. Овкусява се с бял, черен пипер и се сипва върху яденето. Пече се, докато коричката добие златист цвят.