Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Вегетарианска мусака от тиквички

Вегетарианска мусака от тиквички

Вегетарианска мусака от тиквички
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Вегетарианска мусака от тиквички - вариация, която обожаваме"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • копър - 5 - 6 стръка
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и задушава в малко олио. След като омекне се прибавя нарязаната на кубчета тиквичка, а малко по-късно нарязаните картофи.

След кратко разбъркване се слага измитият ориз и чаена чаша вода. Ястието се овкусява със сол и смлян черен пипер.

Доматите се настъргват или блендират, след което се добавят към останалите продукти заедно с нарязания на ситно копър.

Щом оризът поеме водата, всичко се прехвърля в тавата за печене и се наливат се още около чаша и половина вода.

Мусаката се слага във фурната и се пече на 200 градуса за около половин час.

Когато е почти готова се залива със заливка, приготвена от разбити яйца с кисело мляко и брашно.

Вегетарианската мусака се връща отново във фурната и допича до златист загар.

Вегетарианската мусака от тиквички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: