Начин на приготвяне
Спагетите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Изплакват се със студена вода. Спанакът се измива и се нарязва на ситно. Почистената пиперка се нарязва на кубчета и се
смесва със спанака.
В средата на форма за печене, намазана с мазнина, се слага обърната с отвора надолу огнеупорна купа и наоколо на слоеве се изсипват спагетите, зеленчуците и 100 г настъргано сирене или кашкавал, така че да се получи формата на венец. (Може да се използва и форма за кекс.)
Притиска се леко. Яйцата се разбиват с млякото, солта, черния пипер и индийското орехче. Спагетите се заливат със сместа. Пекат се на водна баня около 40 минути при 200 градуса, покрити с фолио.
Готовият венец се обръща върху голямо блюдо и се поръсва с останалото настъргано сирене. Украсява се с листа от маруля или салата. Разрязва се на порции и се сервира.