Начин на приготвяне
Чесънът са запържва в 2 супени лъжици зехтин. Изважда се и в зехтина се прибавят изцедените от консервата домати, които се запържват 20 минути.
Подправят се със сол, черен пипер и чили и се оставят на огъня още 10 минути. Фурната се загрява до 190 градуса. Спагетите се сваряват в подсолена вода и 1 супена лъжица зехтин.
Отцеждат се и се разстилат върху пергаментова хартия в тавата за печене. Смесват се пресните домати, останалият зехтин, половината магданоз, маслините и соса от доматената консерва.
Разбъркват се добре. Подправят се със сол и черен пипер на вкус и се изсипват върху спагетите. Пекат се 15 минути. Сервират се веднага, поръсени с другата половина магданоз. По желание може да се добави и сирене към рецептата.