Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Ел Папилопе

Паста Ел Папилопе

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Паста Ел Папилопе1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 150 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 400 г
  • чили - ¼ ч.л.
  • спагети - 225 г
  • домати - 400 г от консерва
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • маслини - 28 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът са запържва в 2 супени лъжици зехтин. Изважда се и в зехтина се прибавят изцедените от консервата домати, които се запържват 20 минути.

Подправят се със сол, черен пипер и чили и се оставят на огъня още 10 минути. Фурната се загрява до 190 градуса. Спагетите се сваряват в подсолена вода и 1 супена лъжица зехтин.

Отцеждат се и се разстилат върху пергаментова хартия в тавата за печене. Смесват се пресните домати, останалият зехтин, половината магданоз, маслините и соса от доматената консерва.

Разбъркват се добре. Подправят се със сол и черен пипер на вкус и се изсипват върху спагетите. Пекат се 15 минути. Сервират се веднага, поръсени с другата половина магданоз. По желание може да се добави и сирене към рецептата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: