Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Апетитни спагети с аншоа

Апетитни спагети с аншоа

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • спагети - 375 г
  • зехтин - 80 мл
  • лук - 2 глави, нарязани
  • чесън - 3 скилидки
  • чили - ½ ч.л.
  • домати - 6 бр. нарязани на кубчета
  • аншоа - 7 - 8 рибки от консерва в олио
  • маслини - 150 г
  • магданоз - 3 с.л. наситнен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Лукът се запържва в зехтина на умерен огън 5 минути.

Прибавят се чилито и чесънът и се оставят на огъни 30 секунди. Рибките се отцеждат и смачкват.

Прибавят се заедно с доматите и се оставят на слаб огън 5-10 минути. Слагат се маслините и магданозът.

Спагетите се разбъркват със соса и се подправят със сол и черен пипер на вкус. Сервират се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: