Дюлеви бонбони

ВаняВаня
Чирак
11831141
Дюлеви бонбони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
"Децата много ще харесат тези бонбонки с дюли"

Необходими Продукти

  • дюли - 2 кг
  • захар - 1 1/2 кг, кристална
  • захар - 100 г, пудра
  • вода - 1200 мл
  • масло - 2 с.л.
  • орехи - 1 1/2 ч.ч., смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите, почистени от мъха, се слагат в студена вода и се варят на силен огън.

Намачкват се на пюре и то се вари заедно със захарта на бавен огън, като постоянно се разбърква.

Готовността се познава по сгъстяването до консистенцията на пресен локум.

Сместа се загребва с лъжица за сладолед, оформят се топчета, намазват се с масло и се овалват в орехите.

Нареждат се в намазана с масло тавичка и се подсушават в много слабо загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: