Спагети с патладжани и аншоа

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
634
916
169
567
1
26/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на кръгчета и се посолява. Оставя се да престои 1 час, за да си пусне горчивия сок. Подсушава се, без да се изплаква с кухненска хартия.

Запържва се на умерен огън в сгорещения зехтин 5 минути до кафяв цвят от двете страни. Изважда се с решетеста лъжица и се оставя върху кухненска хартия.

В същия зехтин се запържват чесънът и чилито. Прибавят се доматите и риганът. Оставя се на слаб огън до сгъстяване на соса (15-20 минути), като от време на време се полива с 1 супена лъжица вода.

Отстранява се от огъня и се прибавят аншоата и патладжанът. Полученият сос се подправя със сол и черен пипер на вкус. Спагетите се сваряват и се отцеждат.

Прибавя се сосът и се разбърква добре. Сервират се веднага, като може да се поръсят със сирене по ваш избор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар