Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с патладжани и аншоа

Спагети с патладжани и аншоа

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Спагети с патладжани и аншоа2 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • зехтин - ½ ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки, счукани
  • чили - 1 щ.
  • домати - 600 г настъргани
  • риган - 1 ½ ч.л.
  • аншоа - 6 - 8 филета
  • спагети - 450 г
  • сол
  • черен пипер
  • сирене - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на кръгчета и се посолява. Оставя се да престои 1 час, за да си пусне горчивия сок. Подсушава се, без да се изплаква с кухненска хартия.

Запържва се на умерен огън в сгорещения зехтин 5 минути до кафяв цвят от двете страни. Изважда се с решетеста лъжица и се оставя върху кухненска хартия.

В същия зехтин се запържват чесънът и чилито. Прибавят се доматите и риганът. Оставя се на слаб огън до сгъстяване на соса (15-20 минути), като от време на време се полива с 1 супена лъжица вода.

Отстранява се от огъня и се прибавят аншоата и патладжанът. Полученият сос се подправя със сол и черен пипер на вкус. Спагетите се сваряват и се отцеждат.

Прибавя се сосът и се разбърква добре. Сервират се веднага, като може да се поръсят със сирене по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: