Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашни канелони с риба

Домашни канелони с риба

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Домашни канелони с риба1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вярвате ли в любовта от първа хапка или да ви дадем да опитате още от нашите невероятни домашни канелиони с риба"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • вода - гореща
  • за плънката
  • риба - 120 г бяла
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • гъби - 120 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • масло - краве
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва твърдо тесто. Разделя се на две топки, които се разточват на тънки кори и се оставят да изсъхнат върху кърпа.

Когато се почти изсъхнали, се нарязват на квадратчета със страна около 10-12 см и се оставят върху навлажнена кърпа. Рибата се сварява и се обезкостява.

Стрива се с вилица. Яйцата и гъбите се нарязват на ситно. Прибавя се млякото, парченце масло, сол и черен пипер. Разбърква се добре.

Канелоните се сваряват в леко подсолена вода, върху всяко квадратче се слага от приготвената смес, навиват и се слагат в намазана с масло тавичка.

Пекат се в гореща фурна за кратко време. По желание могат да се поръсят с кашкавал или сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: