Торта с котешки езичета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Торта с котешки езичета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
"Любимото на всички деца лакомство най-накрая си намери най-точното място - в средата на тази великолепна торта"

Необходими Продукти

  • бисквити - около 500 - 600 г котешки езичета
  • яйца - 4 броя
  • масло - 200 г
  • сметана - 400 г заквасена
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • захар - 1 ½ ч.ч. пудра
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ром - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • шоколад - бял и кафяв за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маслен крем от 2 с.л. прясно мляко, 1 с.л. ром, 2 с.л. какао и 3 с.л. захар, които се загряват в тенджерка на котлона до получаване на хомогенна смес. Оставете да се охлади и разбийте маслото с 1 ч.ч. пудра захар и прибавете един по един жълтъците. Разбийте 2 белтъка с щипка сол на сняг и ги добавете заедно с какаовата смес.

За да приготвите сметановия крем разбийте сметаната с останалата пудра захар и ванилията и прибавете 2 белтъка, разбити на сняг.

В кексова продълговата форма подредете 2 реда котешки езичета и 1 странично по стените на тавата. Всяка бисквитка се овалва преди това за миг в прясно мляко.

Излива се масленият крем и се подреждат още 2 реда котешки езичета, като се завършва със сметановия крем. По желание украсете тортата с настърган бял или кафяв шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: