Домашно биволско сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
24/01/2016
"Най-полезното сирене!"
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции3 кг.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 475
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладна водна баня се слага млякото и се вдига на 68 градуса. След това се изчаква да спадне на 34 градуса и се съсирва с 1 ч.л. мая. Изчаква се 40 мин. да се пресече.

Режи се на кубчета 5 см. Изчаква се 10 мин. и се изцежда.

Притиска се добре и се слага нещо отгоре /например голяма кофа с вода/, за да се изцеди хубавичко.

Така престоява една нощ и се реже на бучки, след което сиренето сe слага в саламура.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Джемиле Чешлиева
Биволското мляко е много полезно. А сиренето става просто нямам думи. Не прилича на имитиращите в магазините. Един залък и усещаш, че това наистина е сирене. Отдавна вече не купувам от магазина. Правя си домашно. В моя край има и биволи. Така че не ми е трудно да си набавя биволско мляко.
3
0
Стан Ой
Стан Ой
24.01.2016 17:38
Само веднъж съм ял такова преди много години ама ще го помня цял живот
0
0