Ябълков сладкиш с маскарпоне

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68576121616
24/01/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 140
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Добавя се маскарпонето и щипка сол.

Брашното се размесва с ванилията и бакпулвера и се добавя на порции в сместа. Добавя се ликьорът и последно 2 от нарязаните на малки кубчета ябълки.

Размесва се сместа добре. Застила се форма (26 см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене и задължително се намазва с разтопеното краве масло.

Сместа се изсипва. Режат се останалите 2 ябълки на резенчета, подреждат се ветрилообразно, поръсват се със захар и се пече сладкишът в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50-55 мин.

След като се охлади, се поръсва с пудра захар!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Julieta Koleva - Koutsono
Превъзходен сладкиш! Благодаря за чудесната рецепта!
0
0