Веган ябълков сладкиш

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган ябълков сладкиш
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Да разбием с финес мита, че веганите не хапват вкусни сладкиши"

Необходими Продукти

  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол
  • олио - 100 мл
  • ябълки - 225 г
  • банани - 2 бр.
  • сироп
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и нарязват на малки кубчета. Бананите се намачкват.

В купа се смесва пресятото брашно с бакпулвера и щипка сол. Олиото се смесва с бананите и към тях се прибавя брашното.

Разбърква се добре и се добавят ябълките, 1 с.л. от лимоновия сок и захарта.

Изсипва се в намазнена малка тавичка (диаметър 18 см) и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Малко преди да е опечен, се приготвя сиропът. Смесва се захарта с лимоновия сироп и се разбърква, докато се разтвори добре. След като е готов, още горещ се полива със сиропа.

Като изстине, по желание, може да се поръси с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: