Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебап»Кебап с праз по турски

Кебап с праз по турски

Dimitar QnkovDimitar Qnkov
Новак
22144
Кебап с праз по турски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Всички мъже могат да готвят такъв кебап, просто не си го признават"

Необходими Продукти

  • праз - 1.5 бр.
  • кайма - 500 г /телешка + свинска/
  • олио
  • сол
  • червен пипер - лют
  • масло - краве
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва по дължина на около 8-10 см.По същия начин се оформят и кебапчета от каймата.

В подходяща тава се нареждат едно след друго нарязаният праз и оформеното кебапче!

В отделна тава се запържват олио, краве масло и лютия черен пипер. След запържването си се изсипва във тавата със наредените продукти.

Залива се допълнително със 2 ч.ч. топла вода и се пече на загрята фурна на около 180-200 градуса, докато се изпекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Колегата под мен е прав, може би си мислил за нещо друго защото по принцип в турската и арабска кухня няма свинско (с малки изключения но тази рецепта не е от тях).
Вярно си е излагация да предлагаш рецепта и да не познаваш спецификата на кухнята на страната от която казваш че идва.
Иначе може да се пробва за да се види каво ще излезе от цялото това .....
19.02.2016 20:19