Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Турски кебап със зеленчуци

Турски кебап със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Турски кебап със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Когато става дума за ароматни рецепти с агнешко месо, Турската кухня е нещо като експерт по въпроса!"

Необходими Продукти

  • агнешко - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 броя
  • оцет - 1 с.л.
  • домати - 2 броя
  • картофи - 300 г
  • грах - 100 г от консерва
  • копър - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера и запържете месото до зачервяване. Прибавете нарязаните лук, моркови, половината копър. подправете със сол и черен пипер. Запържвайте за още 10 минути на умерен огън, като разбърквате..

Добавете оцета и ситно нарязаните домати. След 5 минути долейте чаша гореща вода. Похлупете съда и оставете да се готви около 1 час или докато агнешкото стане крехко. Прибавете картофите, граха и гответе още 15-20 минути.

Готовия турски кебап поръсете с останалия копър и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
43
30
21
10
Дай твоята оценка: