Яйца по турски

Яйца по турски
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Аламинут, взет назаем от Турската кухня"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч. (тип 500)
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд счукваме яйцата, разбиваме ги и прибавяме брашното.

Посоляваме на вкус. Получава се гъста каша.

В тавичка, в която предварително сме намазали с масло, изсипваме сместа.

Отгоре поставяме и останалото масло, което сме нарязали на тънки филийки.

Поставяме във фурната и печем до готовност.

По желание, след като извадим омлета, можем да поръсим с настърган кашкавал.

Яйцата по турски са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: