Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с боб и кисело зеле

Свинско с боб и кисело зеле

Свинско с боб и кисело зеле
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Стара селска манджа, но с много вкус и мерак приготвена. Благодарим на Ирина за прекрасната рецепта. Стани и ти част от нашата кулинарна мрежа https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от бут
  • кисело зеле - 1 кг.
  • боб - 700 г сварен (един буркан)
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена или зелена
  • олио - 70 мл
  • домати - 3 с.л. на кубчета (по желание)
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и го задушете с олиото в тенджера. Когато остане само на мазнина и започне да се зачервява, добавете нарязаните на дребни кубчета лук, морков и чушка.

След като омекнат, овкусете с черен пипер и сипете червения. Налейте около 300 мл гореща вода и сложете дафиновите листа. Добавете наситненото кисело зеле и объркайте всичко, за да се смеси добре.

Сложете тенджерата с капак в гореща фурна на 200 градуса и гответе до пълното омекване на зелето. Сипете накрая боба и доматите. Тях може да не слагате, защото зелето е достатъчно кисело, но на мен ми дават по-добър вкус.

Разбъркайте и гответе отново под капак още 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: