Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос с гъби за месо

Сос с гъби за месо

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Сос с гъби за месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"Знаете, че понякога не е достатъчно само да приготвите месо, трябва да го поднесете и с вкусен сос, за да е пълна насладата!"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • вино - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • индийско орехче - на вкус
  • сол
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете гъбите на парченца. Сложете ги да се сварят до омекване и ги отцедете. Загрейте маслото в тенджерка и запържете в него брашното.

Долейте виното и бъркайте непрекъснато. Изсипете гъбите и овкусете с подправките. При нужда добавете още малко гореща вода.

Използвайте соса за гарнитура към пържоли, пилешко или телешко месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
512
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

тан
тан
страхотно се получи! аз го използвах за печено свинско
16.11.2013 19:42
1