Начин на приготвяне
В голяма купа смесваме цеденото и киселото мляко. Разбъркваме добре. Получената смес разделяме на три части в отделни дълбоки съдове. Това са нашите три пласта.
В първата купа добавяме лимоновия сок, лимоновите корички и ванилията. Пудра захар на вкус. Миксираме и готово. Във втората добавяме какаото и канелата, 1 с.л. пудра захар.
Миксираме до получаване на гладък крем. В третата добавяме жълтъка на едно яйце, а белтъка отделяме за украса. Миксираме.
В чаши по избор разпределяме готовите кремчета на три пласта, а някъде между тях предварително нарязаните ягоди.
За финал завършваме с разбития на сняг белтък и шоколадови пръчици.
Охладете и сервирайте!