Облечени кренвирши

IvankaIvanka
Новак
20
Облечени кренвирши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8 бр.
"Знаете, че не е прилично да поднасяте кренвиршите голи!"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • мая - 7 г суха
  • масло - 50 - 60 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • кренвирши - 4 броя
  • яйца - 1 брой
  • захар - 1 чаена лъжичка
  • сол - 1 щипка
  • домати - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пресятото брашно направете кладенче и сипете в него разтворената в млякото мая. Добавете солта, захарта и разтопеното масло. Омесете тесто и го оставете да втаса 15 минути.

Разрежете кренвиршите на две по дължина, а домата нарежете на пръчици.

От разточеното тесто се оформят ленти с дебелина 1-2см. Всяка половинка кренвирш и парченце домат омотайте спираловидно с тесто, докато напълно се покрият.

Намажете облечените кренвирши с яйце и ги изпечете в намаслена тавичка за 15 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
45
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sirma
Sirma
Страхотни са!
29.11.2013 02:24