Облечени кренвирши

IvankaIvanka
Новак
13
92
09/04/2011
"Знаете, че не е прилично да поднасяте кренвиршите голи!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 824
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пресятото брашно направете кладенче и сипете в него разтворената в млякото мая. Добавете солта, захарта и разтопеното масло. Омесете тесто и го оставете да втаса 15 минути.

Разрежете кренвиршите на две по дължина, а домата нарежете на пръчици.

От разточеното тесто се оформят ленти с дебелина 1-2см. Всяка половинка кренвирш и парченце домат омотайте спираловидно с тесто, докато напълно се покрият.

Намажете облечените кренвирши с яйце и ги изпечете в намаслена тавичка за 15 минути на 200 градуса.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 10
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sirma
Sirma
29.11.2013 02:24
Страхотни са!
0
0